Salladsbas
Valfria salladssorter (ruccola, spenat, egenplockad mm)
Gurka
Tomat
Paprika
Salladslök
Morot
Salladens varma
Rödbetor
Morötter
Hela salladslöka
Rosta i ugn med olivolja, färsk timjan och ringlad honung.
Salladens matiga
Quinoa med soltorkade tomater
Innan uppkokning: stek quinoan i olivolja med en halv hackad tomat, en halv hackad lök, vitlök, lite spiskummin och paprikapulver. Häll sedan på vatten och koka upp. Tillsätt två buljongtärningar. När quinoan är färdigkokad blanda i hackade soltorkade tomater (ca en halv burk). Låt stå och gotta till sig.
Salladens smak
Valnötsdressing med pestokaraktär
1 dl valnötter
1 dl solros-/pumpafrön
2 dl färska kryddor
1 dl citron/lime-saft
4 vitlöksklyftor
4 msk vinäger
1 dl olja
5 msk vatten
Halv burk soltorkade tomater
salt
peppar
MIXA! Förvara i glasburk för att lätt kunna skaka om och eventuellt tillsätta mer olja/vinäger.
Salladens pynt
Rostade solros- och pumpafrön
Ringblommor
Hyvlade morötter
Gräslök
Lägg upp salladsbasen med sallad i botten och grönsakerna uppskivade runtomkring fatet. Varva quinoa-blandningen och de rostade grönsakerna i mitten av salladen. Häll dressing i omgångar lite här och var. Toppa med hyvlade morötter, hackad gräslök, rostade frön samt dekorera med ringblommor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar